Executeur

De executeur is de persoon die je nalatenschap (tijdelijk) beheert en afwikkelt. Stichting Erfzaken treedt regelmatig op als executeur. Als je ons tot executeur wilt benoemen vinden wij het prettig als je ons dat vooraf laat weten. Samen stellen we dan je erfzakendossier samen, zodat we weten hoe we later in jouw geest moeten handelen. Door nu al contact met ons op te nemen zorgen we er samen voor dat al je wensen bekend zijn bij ons. Doordat we de samenhang zien tussen financiële, fiscale, juridische en praktische zaken besparen we de erfgenamen veel tijd en geld. De wensen van de erflater zijn, in onze rol als executeur, altijd ons uitgangspunt, daarnaast verliezen wij de erfgenamen niet uit het oog. Wij zijn ons bewust van de bijzondere positie die een executeur heeft en zullen de erfenis altijd met respect en zorg beheren en de laatste wil uitvoeren.

Het is niet zo dat een notaris als executeur moet worden benoemd, je mag iedereen tot jouw executeur benoemen. Soms kiezen mensen ervoor een vriend of neef tot executeur te benoemen. Vaak vat de vriend of neef dit op als een eer. Wanneer achteraf blijkt dat het afwikkelen van een nalatenschap wel heel veel werk is, is men minder vereerd en wordt de taak vaak als last ervaren. Je kunt ook een bedrijf tot je executeur benoemen. Let bij de benoeming van een bedrijf op de kwaliteit van de onderneming. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering is afgesloten voor executele diensten. Vraag gerust naar een kopie van de polis of naar inschrijving bij de beroepsvereniging. Kijk op de site van de SCE executeurs.

Erfzaken hecht aan kwalitatief goede dienstverlening. Vanuit deze gedachte hebben wij Joke van Zoest als SCE (Stichting voor Certificering Executeurs) executeur binnen onze organisatie. Een SCE executeur heeft de leergang executele doorlopen en wordt getoetst op kennis van zaken door een speciale commissie vanuit o.a. het notariaat.

Stichting Erfzaken

Een executeur benoem je tijdens je leven bij testament. Aangezien niemand het eeuwige leven heeft is het altijd mogelijk dat je je executeur overleeft. Ook kan het zijn dat jouw executeur ter zijner tijd door omstandigheden zijn/haar taak niet kan aanvaarden. Met Stichting Erfzaken voorzien wij in voorgenoemde mogelijkheden. Door onze stichting te benoemen tot executeur is er altijd een executeur beschikbaar, ook als je contactpersoon binnen erfzaken niet meer beschikbaar is. Dit is de garantie voor continuïteit. Door benoeming van Stichting Erfzaken tot (levens)executeur voorkom je dat de afwikkeling vertraagd of stagneert.

De kosten

De kostprijs voor executele werkzaamheden bedraagt gemiddeld € 125,- per uur excl. BTW.

De voordelen

  • Je hebt de zekerheid dat je nalatenschap persoonlijk, professioneel en volgens je wensen wordt afgehandeld.
  • Een vertrouwde en efficiënte afhandeling levert geld en tijdswinst op.

 

 

Je
kunt
het
niet
nalaten